Weverling gedeputeerde Provincie Zuid-Holland

Weverling gedeputeerde Provincie Zuid-Holland

De VVD draagt Arne Weverling voor als nieuwe gedeputeerde. Hij is daarmee de beoogd opvolger van Jeannette Baljeu, die gekozen is in het Europees Parlement.

Weverling (49) is momenteel fractievoorzitter van de Zuid-Hollandse VVD. Daarnaast is hij actief als zelfstandig adviseur en als bestuurder van het World Horti Center.

Eerder was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en wethouder in de Gemeente Westland. Ook was hij lid van het bestuur van de VNG en voorzitter van de landelijke Wethoudersvereniging. Voor zijn politieke carrière had Weverling vijftien jaar lang een eigen communicatiebureau dat hij verkocht voor een overstap naar het openbaar bestuur.

“Ik ben dankbaar en vereerd dat ik word voorgedragen als bestuurder van de Provincie Zuid-Holland”, reageert Weverling. “Het zijn boeiende en uitdagende onderwerpen waar ik mijn schouders onder mag zetten. Een mooie combinatie van het vergroenen van een belangrijk deel van onze economie en het verder verbeteren van de leefbaarheid van onze provincie.”

In het College van Gedeputeerde Staten neemt Weverling de portefeuille van Baljeu over, met daarin onder meer de transitie van haven en industrie, water, bodem, klimaatadaptatie, luchtvaart, coördinatie NOVEX en bestuurlijke overleggen met het Rijk over Leefomgeving en MIRT.

Arne Weverling wordt in de Statenvergadering van juli geïnstalleerd als provinciale staten positief besluiten over zijn kandidatuur. De VVD-fractie maakt begin juli bekend wie de opvolger is van Arne Weverling als fractievoorzitter.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v