Timmermans brengt bezoek aan Koppert Cress

Timmermans brengt bezoek aan Koppert Cress

Tweede Kamerleden Frans Timmermans en Laura Bromet (Groen Links-PvdA) brachten donderdag 28 maart een bezoek aan de glastuinbouw. Op uitnodiging van Rob Baan waren zij te gast bij Koppert Cress in Monster.

Daarbij waren ook Westlandse burgemeester Bouke Arends en Kyra Broeders namens Glastuinbouw Nederland aanwezig. “Het werkbezoek is goed verlopen”, zo kijkt Kyra Broeders van Glastuinbouw Nederland terug. “We hebben een open gesprek kunnen voeren over de bijdrage van de sector aan de samenleving en de innovatiekracht. Er was sprake van een uitgestoken hand van Timmermans.”

Aanleiding voor de uitnodiging voor een werkbezoek aan een glastuinbouwbedrijf was onder meer de recente lezing van Timmermans, waarin hij zich kritisch uitliet over de glastuinbouw. Tijdens het werkbezoek werden de politici rondgeleid over het bedrijf en is gesproken over de thema’s arbeid en automatisering, energie en plantgezondheid. Hierbij werd zowel vanuit de sector als vanuit de politici ingezoomd op de wederzijdse ambities en uitdagingen. Ook is uitgebreid stilgestaan bij verschillende duurzame innovaties die nu al worden toegepast binnen de glastuinbouw, of op dit moment worden ontwikkeld in de sector.

Wederzijds begrip
Tijdens het gezamenlijke gesprek stond het belang van de sector centraal en werd geconcludeerd dat de aanwezigen het weliswaar niet altijd met elkaar eens zijn, maar dat het belangrijk is om te kijken waarin zij elkaar kunnen vinden. Wederzijds begrip en bereidheid tot samenwerking zijn hierbij cruciaal. “Het gesprek zal zeker een vervolg krijgen, zo werd van beide kanten bevestigd”, aldus Kyra Broeders.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v