Flinke teleurstelling over klappen landbouwakkoord

Flinke teleurstelling over klappen landbouwakkoord

LTO is gisteravond gestopt met het overleg over het landbouwakkoord. Het akkoord is daardoor ook voor andere boerenorganisaties ‘onhoudbaar’ geworden, zo melden betrokkenen. "Het ging onze boeren om het vertrouwen. En dat vertrouwen is de afgelopen maanden niet dichterbij gekomen", zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak.

Met het stoppen van de onderhandelingen door LTO komt een einde aan een maandenlang overleg. Een landbouwakkoord had nieuw perspectief moeten opleveren voor blijvende boeren. "De afgelopen maanden is het vertrouwen, ondanks grote voorstellen die we gedaan hebben, niet dichterbij gekomen’’, zo laat Sjaak van der Tak in een reactie weten. "Het zit hem in te veel nieuwe opgaven die blijven steken in woorden en intenties. En van intenties kunnen onze boeren niet leven."

Het kabinet op zijn beurt, dat met vier ministers aan het overleg deelnam, is zeer teleurgesteld. LNV-minister Piet Adema vindt het een gemiste kans dat het landbouwakkoord er niet komt. "Wij zijn ervan overtuigd dat we de boeren perspectief kunnen bieden.’’ Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. Het kabinet gaat hierover vandaag in gesprek met de overige partijen. Bij Goedemorgen Nederland liet Van der Tak de deur echter nog op een kier namens LTO. Hoewel hij op dit moment niet wil verder onderhandelen, hoopt hij dat de partijen in het najaar wel weer met elkaar in gesprek treden.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v