AVAG breidt verder uit

AVAG breidt verder uit

Ook in 2024 zet de groei van het ledenbestand van AVAG zich door. Het platform voor bedrijven die actief zijn in de internationale glastuinbouw verwelkomde onlangs Verkade Klimaat, dat onder de naam Verkade Climate tuinbouwprojecten uitvoert. "Met de aansluiting bij de branchevereniging willen we laten zien dat we staan voor kwaliteit en service", zegt Rosanne Brabander, bij het bedrijf verantwoordelijk voor marketing.

Vorig jaar vierde het familiebedrijf - Ronald Verkade is de derde generatie - het negentigjarig bestaan. In die tijd is Verkade fors gegroeid naar een personeelsbestand van 75 medewerkers. De activiteiten zijn verdeeld over meerdere branches, waarvan de glastuinbouw, de utiliteit en de woningbouw de belangrijkste zijn. Klimaatinstallaties zijn het specialisme, waarmee het bedrijf ook internationaal naam heeft verworven. De eerste exportactiviteiten dateren uit de vorige eeuw, licht Brabander toe. "We zijn toen begonnen met het verschepen van één enkele container. Omdat de export groeide hebben we in 2002 een tweede bv opgericht, Verkade Climate, die inmiddels alle tuinbouwactiviteiten omvat in zowel het buitenland als het binnenland."

‘We laten niemand in de kou staan’
Tegenwoordig zijn de exportactiviteiten verspreid over de gehele wereld. Daarvoor kent Verkade Climate een nauwe samenwerking met KUBO. In combinatie met de Monsterse kassenbouwer pakt Verkade ook de allergrootste projecten aan. "Het loopt uiteen van nieuwbouw tot het installeren van actieve ontvochtigingsoplossingen in bestaande kassen, waar ons team druk mee is", zegt Ronald Verkade. Ook in Nederland komen er nog steeds vele projecten voorbij. "Het gaat dan naast nieuwbouwprojecten om projecten in de hoek van verduurzaming van bestaande kassen of renovatie van installaties. We laten ons graag uitdagen om de beste en meest efficiënte oplossing te verzinnen en te implementeren. Ook de serviceafdeling draagt veel bij in de tuinbouw. Veel klanten weten ons te vinden omdat wij graag helpen en niemand in de kou laten staan."

Eigen Verkade Academy
Aansluiting bij AVAG moet bijdragen aan de verdere groei van de binnen- en buitenlandse projecten. Brabander: "We willen laten zien dat we staan voor kwaliteit en service. Daar zijn certificeringen en aansluitingen bij brancheverenigingen als deze het ideale middel voor." Met de start van een eigen Verkade Academy wil het bedrijf ook de ontwikkelingsmogelijkheden voor bestaande en nieuwe medewerkers vergroten.

AVAG is uitgegroeid van een vereniging voor kassenbouwers tot een platform voor bedrijven die actief zijn in de glastuinbouw. Die kunnen bij AVAG rekenen op ondersteuning op het gebied van lobby, innovaties, kwaliteit, internationalisering, duurzaamheid en arbeidsmarkt.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v