Nieuwe ridder van de Hoogstraten aardbei

Nieuwe ridder van de Hoogstraten aardbei

Donderdag heeft Gouverneur Cathy Berx een doos van de heerlijkste Hoogstraten aardbeien in ontvangst genomen, zo laat de Belgische veiling weten.

Zoals ieder jaar werden de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten hartelijk ontvangen in Antwerpen. Gouverneur Cathy Berx, gedeputeerden Luk Lemmens, Kathleen Helsen, Jan De Haes, Mireille Colson en provinciegriffier Maarten Puls lieten zich de eerste aardbeien goed smaken.

Voor gedeputeerde Mireille Colson was het een extra spannende editie. Zij is door de Ghesellen opgenomen in het Hertogelijk Genootschap en mag zich vanaf vandaag ridder van de Hoogstraten aardbei noemen. Ze was verheugd en vereerd en droeg haar plaquette met trots.

De Ghesellen, die zich al meer dan 40 jaar inzetten voor de aardbeienteelt in de regio, werden vandaag vertegenwoordigd door Luc Verwerft, Jef Van Looy, Ward Baets, Jean-Pierre De Paepe, Jan Schrijvers en teler Luc Krijnen. Hoogstraten teler Luc was blij dat zijn aardbeien zo enthousiast ontvangen werden.

Vandaag wordt de aftrap van het nieuwe seizoen gevierd in Hoogstraten met de veiling van de eerste doos aardbeien. De opbrengst gaat, zoals de traditie voorschrijft, naar een goed doel.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v