FoodVentures sluit aan bij Dutch Greenhouse Delta

FoodVentures sluit aan bij Dutch Greenhouse Delta

De Nederlandse tuinbouw heeft oplossingen in huis om wereldwijd positieve transities in gang te zetten. Dutch Greenhouse Delta slaagt er met haar partners in om deze transities in een stroomversnelling te brengen door nauw samen te werken met lokale partijen. Om internationaal impact te genereren op het gebied van duurzaamheid, voedselveiligheid en voedselzekerheid, is het van belang dat partners onze internationale missie delen en een bijdrage leveren aan essentiële transities. Dirk Aleven, CEO van FoodVentures, vertelt over het belang van collectieve samenwerking en de transities die het bedrijf internationaal realiseert.

Voor FoodVentures is een deelname aan Dutch Greenhouse Delta een strategische zet om de collectieve kracht van de Nederlandse tuinbouwsector internationaal te promoten. Deze nieuwe partner van DGD biedt totaaloplossingen voor investeerders die grootschalige groentekassen willen ontwikkelen. FoodVentures neemt daarbij de volledige verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie. Dirk Aleven vertelt: "FoodVentures is in dit proces de operator, die een totale oplossing biedt voor de eindgebruiker. We managen een volledige kas. Dat doen we voor eigen rekening en risico. Als je een vergelijking zou maken naar Formule1, zijn wij de chauffeurs en het management van de F1-auto."

Voor FoodVentures was het samen optrekken in internationale promotie een belangrijke reden om aan te sluiten bij DGD. "Eindgebruikers hebben steeds meer behoefte aan een totaaloplossing. Dat betekent wat ons betreft dat samenwerken in gezamenlijke promotie belangrijk is. Daarnaast zullen we meer moeten spreken over eindproducten en resultaten en minder over specifieke technieken en individuele bedrijfsbelangen. Dutch Greenhouse Delta slaagt erin om de collectieve kracht van de Nederlandse tuinbouwsector internationaal te promoten", vertelt Aleven.

"Nederland is gefragmenteerd en er is zo veel specialistische kennis en techniek in huis. De maatschappelijke vraagstukken, de eindgebruikers en markten vragen om een gezamenlijke aanpak. Het is essentieel dat de sector collectief optrekt, onder andere in de internationale promotie van de sector, zoals we dat doen binnen Dutch Greenhouse Delta", vervolgt Aleven. FoodVentures heeft een blauwdruk ontwikkelt waarmee op een gezonde, rendabele en duurzame manier glastuinbouwbedrijven wereldwijd gemanaged kunnen worden. Dat doen ze vooral in gebieden waar Controlled Environment Agriculture (CEA) relatief nieuw is. Binnen frontier markets –  gebieden die in transitie zijn – brengen zij productie dichtbij waar de consumptie plaatsvindt. "Op die manier leveren we een grote bijdrage aan duurzame voedselsystemen in de wereld en realiseren we positieve transities", aldus Aleven. Het bedrijf heeft ambities om te blijven groeien en wil een vooraanstaande rol vervullen in de transitie naar succesvolle CEA-projecten wereldwijd.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v