Tuinbouw Jongeren verdiepen zich in water

Tuinbouw Jongeren verdiepen zich in water

Als je je bedrijf wilt uitbreiden of je wilt een kas vervangen, moet je aan allerlei regels en voorschriften voldoen om de benodigde vergunning te kunnen krijgen. Op het gebied van water zullen die eisen de komende jaren alleen maar strenger worden. Dat zal misschien nog wel tot een groter probleem uitgroeien dan stikstof”, verwacht Teun Vereijken, bestuurslid van Tuinbouw Jongeren Nederland. Juist daarom is de bijeenkomst van de tuinbouwjongeren op donderdag 19 oktober een aanrader.

“Je zult er namelijk ook te horen krijgen wat mogelijke oplossingen zijn waarmee je zelf aan de slag kunt. En je kunt inspiratie opdoen bij collega’s uit bijvoorbeeld andere regio’s", aldus Vereijken.

Nog minder dan vier jaar en dan moet de glastuinbouw voldoen aan de doelen uit de Europese Kaderrichtlijn Water. Dat betekent werk aan de winkel, want de kwaliteit van het oppervlaktewater is nog niet in alle glastuinbouwgebieden op orde. Wat je als teler precies moet doen, verschilt per bedrijf en per gebied, maar wat iedere teler in elk geval kan doen, is het watersysteem regelmatig controleren op lekkages en waar nodig onderhoud plegen.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v