Energiebesparingsplicht voor glastuinbouw

Energiebesparingsplicht voor glastuinbouw

Ondernemers en medewerkers in de glastuinbouwsector die willen weten wat de energiebesparingsplicht betekent voor hun bedrijf kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst energiebesparingsplicht. RVO organiseert drie bijeenkomsten op verschillende locaties en één online bijeenkomst. De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven met een jaarlijks energiegebruik per locatie vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent), energiebesparende maatregelen te nemen.

Die maatregelen hebben een terugverdientijd van ten hoogste 5 jaar. Vanaf 2023 is deze plicht van toepassing voor glastuinbouwbedrijven. Bedrijven met een energiebesparingsplicht moeten eens in de vier jaar rapporteren over de uitgevoerde maatregelen. Dit is de informatieplicht. Dit gebeurt aan de hand van de Erkende Maatregelenlijsten (EML).
Bedrijven en instellingen die jaarlijks 10 miljoen kWh elektriciteit of 170.000 m3 aardgas(equivalent) of meer gebruiken én waarvoor het Rijk de milieuregels bepaalt, moeten voldoen aan de onderzoeksplicht.

Lees hier meer over de bijeenkomsten

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v