Event voor jarige Plant Empowerment Foundation

Event voor jarige Plant Empowerment Foundation

De Plant Empowerment Foundation heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door haar 5-jarig jubileum te vieren op 19 april in het PLSTK café in Hoek van Holland tijdens Empowerment Day 2024. Dit jaarlijkse evenement dient als een ontmoetingsplaats voor partners en leden van de stichting om samen te komen in hun missie, hun kennis te verdiepen en verbinding te maken. Dit jaar stond de focus op het aanpakken van de uitdagingen waar de tuinbouw voor staat en het verkennen van hoe Plant Empowerment de komende vijf jaar en daarna een verschil kan blijven maken in de industrie. Het was een dag van kennisdeling en netwerken.

De Plant Empowerment Foundation zet zich in om telers wereldwijd te helpen bij het toepassen van de filosofie van Plant Empowerment om duurzamer en winstgevender te telen. Met een succesvolle adoptie van deze filosofie door telers over de hele wereld heeft de stichting haar vijfde verjaardag bereikt, een mijlpaal die werd gevierd tijdens de jaarlijkse Empowerment Day.

De dag begon met een terugblik en vooruitblik door Peter Hendriks. Hij keek terug op de prestaties van de afgelopen vijf jaar, maar keek vooral naar de toekomst, met name naar de uitdagingen waar de tuinbouw voor staat. Tegen 2040 streeft de sector ernaar fossielvrij te zijn, tegen 2030 100% groen te zijn en tegen 2027 nul lozingen te hebben, doelen die door de Nederlandse overheid zijn gesteld waaraan Plant Empowerment aanzienlijk wil bijdragen. Deze thema's stonden centraal tijdens de discussies op Empowerment Day.

Na Peter Hendriks sprak Hidde Boersma, een ecomodernist en maker van de film "Paved Paradise", inspirerend over ecomodernisme en hoe de tuinbouw kan bijdragen aan een duurzame toekomst. De middagsessie omvatte een interview met Carlos Pinzon, hoofdteler bij Tomeco die Plant Empowerment toepast in zijn locatie. Daarnaast werden er breakout-sessies gehouden die zich richtten op de drie centrale thema's. Tijdens deze sessies dook de groep in de aankomende regelgeving en brainstormde over hoe Plant Empowerment telers verder kan helpen. Sprekers tijdens deze sessies waren Robert Solleveld en Guus Meis van Glastuinbouw Nederland.

Bovendien is de Plant Empowerment Foundation trots om aan te kondigen dat zij, in lijn met haar toewijding aan milieubehoud, 500 m² regenwoud heeft geadopteerd via de Adopt Rainforest Foundation.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen