Eerste bollen de grond in voor Keukenhof 2024

Eerste bollen de grond in voor Keukenhof 2024

Op donderdag 5 oktober hebben tuinmannen van Keukenhof de eerste bloembollen geplant. Hiermee is een start gemaakt met de voorbereiding voor het 75-jarig jubileum van Keukenhof in 2024. De komende drie maanden zullen er maar liefst 7 miljoen bloembollen worden geplant, één voor één met de hand. Op 21 maart 2024 opent de bloemententoonstelling haar poorten weer voor publiek.

Een 75-jarig jubileum is niet zomaar iets. Keukenhof is dankbaar en trots op de inzet van iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het park. Keukenhof ontstond in 1949 als een initiatief van een groep bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creëren. Sinds de opening in 1950 is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en nog steeds belangrijk voor de sierteeltsector. Honderd bloembollenkwekers (inzenders) laten in Keukenhof hun beste assortiment bloembollen zien.

Eén van de bloembollenkwekers van het eerste uur was vandaag aanwezig tijdens het plantmoment: ''Mijn overgrootvader en zijn broer behoren tot de initiatiefnemers van de oprichting van Keukenhof. Mijn eigen opa heeft zelfs de allereerste bloembollen geplant! Ik behoor tot de 5e generatie van het bedrijf en vind het bijzonder dat ik vandaag, net als mijn opa, de eerste bloembollen samen met Sandra Bechtholt, de nieuwe algemeen directeur van Keukenhof, heb geplant'', aldus Lisa Lefeber van J.W.A Lefeber.

Bloembollen plant je nu!
Wie in de lente een kleurrijke tuin of balkon wil, moet nu aan de slag. Koop je bloembollen en plant ze voor half december. Dat kan per kleur of per soort, maar een mooie mix van kleuren en soorten doet het natuurlijk ook prachtig in het voorjaar.

Keukenhof is in 2024 geopend van 21 maart t/m 12 mei. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf medio oktober via www.keukenhof.nl.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v