DFW opent in Arnhem

DFW opent in Arnhem

Dutch Food Week -de nationale week van ons eten- opent dit jaar op vrijdagmiddag 6 oktober om 12:30 uur een markt voor iedereen in het centrum van Arnhem. Rond de Eusebiuskerk gaan lokale producenten en innovatieve ondernemers het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Diezelfde middag vindt voor genodigden in het Huis der Provincie een bijeenkomst plaats.

Op de openingsmarkt van Dutch Food Week kan iedereen voorproeven van Dutch Food Week 2023: ‘weet wat je eet’ is het motto en daarom worden er tal van innovatieve, educatieve en leuke (food)concepten gepresenteerd die gedurende de week onderdeel uitmaken van het programma. Ook is er aan de jonge generatie gedacht! Ze kunnen op de foto met Fien en Teun, een kookles volgen van TV kok Sandra Ysbrandy of meedoen aan de spannende WRAP BATTLE.

Lange borrelplank
Op de markt in Arnhem is ook een 12 meter lange borrelplank, waarop een beeld gegeven wordt van producten uit de diverse streken van Gelderland, Noord-Nederland, Almere, de Beemster, Utrecht en Noord-Brabant. De provincie Gelderland  is een van de lead partners van Dutch Food Week 2023. De opening in Arnhem past daar mooi bij. De formele bijeenkomst met onder andere de presentatie van de jaarlijkse AgriFood Monitor, vindt plaats in het Huis der Provincie. De gedeputeerden Helga Witjes en Harold Zoet zijn betrokken bij Dutch Food Week, net als wethouder Marco van der Wel.

Programma Dutch Food Week 2023
Na de opening in Arnhem worden in het hele land tussen 7 en 14 oktober honderden verschillende evenementen georganiseerd. Zo kan je op 11 oktober je kennis testen tijdens de Nationale Food Quiz en op 14 oktober bij ondernemers bij jou in de buurt langsgaan om de boer, tuinder of visser te bedanken voor zijn inzet. Kijk op de website www.dutchfoodweek.nl voor alle informatie en om te ontdekken wat er nog meer bij jou in de buurt te doen is!

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v