'Samen naar een 100% groene vruchtgroenteteelt'

'Samen naar een 100% groene vruchtgroenteteelt'

In samenwerking met telers, toeleveranciers en veredelaars werkt Harvest House aan een rendabele en 100% groene vruchtgroententeelt. "Met een vernieuwende aanpak proberen we een integraal weerbaar teeltsysteem te ontwikkelen waarbij groene, biologische en technologische oplossingen gecombineerd worden."

Momenteel lopen er zeven praktijkpilots in de vruchtgroenteteelt. "Onze telers Agro Care, Frestia, CombiVliet en A. en G. van den Bosch B.V. worden ondersteund door de specialisten van Koppert, Van Iperen, Hoogendoorn Growth Management, Rijk Zwaan en Van der Knaap Group of Companies. Samen gaan zij op zoek naar een nieuwe manier van telen gericht op weerbaarheid. Uniek is dat telers van verschillende coöperaties samenwerken in de pilots en transparant zijn over de resultaten."

Afgelopen week kwamen ondernemers en specialisten samen om de voortgang en uitdagingen binnen de pilots te bespreken. "Met elkaar hebben we verschillende oplossingsrichtingen verzameld en gekeken hoe we dit kunnen doorvertalen naar concrete acties. De oplossingen liggen bijvoorbeeld bij een weerbare plant, klimaatbeheersing, watergift en verbeterde substraat waar de planten in groeien."

100% groen geteeld is een initiatief van Federatie Vruchtgroenteorganisaties (FVO), dat wordt gevormd door de vijf koplopers van Nederlandse glasgroente-telersverenigingen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v