Westland lid van Economic Board Zuid-Holland

Westland lid van Economic Board Zuid-Holland

Burgemeester Bouke Arends is namens de gemeente Westland toegetreden tot de Economic Board Zuid-Holland (EBZ), het platform dat zich inzet voor de toekomstbestendigheid en concurrentiekracht van het Zuid-Hollandse bedrijfsleven. Als boardlid zal de burgemeester zich met name inzetten voor de ontwikkelingen in de glastuinbouw.

De EBZ bestaat uit dertig belangrijke spelers uit de Zuid-Hollandse economie, zowel vanuit het bedrijfsleven en kennisinstellingen als de overheid. EBZ brengt partijen bij elkaar en stimuleert de samenwerking in Zuid-Holland. De partners creëren draagvlak en mobiliseren capaciteit voor de grote transities waar de samenleving voor staat: digitalisering, energietransitie, de overgang naar een circulaire economie en veranderingen in de gezondheidszorg. Voor Westland ligt de focus vooral op de duurzaamheids-ambities van de glastuinbouw, het vinden van geschikt personeel en het bijdragen aan de digitalisering van de sector.

"Samenwerking is noodzakelijk om de sterke positie van de Zuid-Hollandse economie en in het bijzonder de glastuinbouw te behouden", aldus burgemeester Arends. "Als Westland zetten we ons netwerk in om een impuls te geven aan de grote transities en op die manier de economie toekomstbestendig te maken. Hierin trekken we samen op met andere glastuinbouwgemeenten."

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v