Patent Plantlab blijft geldig ondanks nieuwe procedure

Patent Plantlab blijft geldig ondanks nieuwe procedure

Het patent dat het Nederlandse bedrijf Plantlab heeft op indoor farming blijft gewoon geldig, ondanks een oppositieprocedure die Certhon heeft aangespannen bij het European Patent Office (EPO) in München. In 2022 werden allerlei oppositieprocedures die door Certhon en Signify werden aangespannen in het voordeel van Plantlab beslecht, toen het patent met terugwerkende kracht weer werd toegewezen. Signify heeft zich bij het behoud van het Plantlab-patent neergelegd en gaat niet opnieuw in oppositie.

Plantlab heeft vele jaren gewerkt aan de ontwikkeling van het patent op een compleet gesloten teeltinrichting (indoor farming), die een sterk verbeterde productie mogelijk maakt. Het bedrijf heeft het patent uit 2008 inmiddels in 75 landen geregistreerd en erkend gekregen. Begin 2021 werd dit patent ook in de Verenigde Staten in de volle breedte erkend en geregistreerd.
 
Huidige patent voor iedereen geldig
Plantlab betreurt het dat Certhon nu wederom een dergelijk traject is ingegaan. “Vanzelfsprekend gaan we er vanuit dat Plantlab het patent wederom zal behouden”, aldus CEO Eelco Ockers. “We willen er nogmaals op wijzen dat het huidige patent, ondanks deze nieuwe oppositie, voor iedereen geldig blijft, met terugwerkende kracht vanaf 13 oktober 2008.” Voor de geregistreerde landen buiten Europa, zoals de Verenigde Staten en Canada, was dit al het geval. De nieuwe oppositieprocedure van Certhon verandert niks voor de Europese landen.  
 
“Als partijen verwachten in het patent van Plantlab te zitten, dan gaan we graag met ze in gesprek”, aldus Ockers. “Onze insteek is dat we daar altijd met elkaar uit zullen komen.” De procedure bij het EPO dit twee jaar geleden in hoger beroep beslist werd maakte dat het patent van Plantlab op indoor farming wel degelijk innovatief en vernieuwend is. Het gaf de wereldwijde indoor farming-sector de kans zich verder te ontwikkelen.
 
Het patent van Plantlab voor indoor farming heeft betrekking op de combinatie die nodig is om binnen, zonder zonlicht, planten optimaal te kunnen laten groeien. Omdat PlantLab deze technologie ziet als een belangrijke schakel naar een betere voedselproductie dichter bij de consument, wil het bedrijf zoveel mogelijk partijen in de gelegenheid stellen gebruik te maken van het patent. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Planlab.
 
Over PlantLab
PlantLab is gespecialiseerd in technologie voor innovatieve indoor farming , de voedselvoorziening van de toekomst. Het bedrijf is begin 2010 opgericht in ‘s-Hertogenbosch met als doel bij te dragen in het wereldvoedselsysteem te verbeteren. In de afgelopen veertien jaar is reeds € 120 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologie en uitrol van eigen productielocaties. Hiermee kan  op iedere plek op aarde, dicht bij consumenten, kraakverse en gezonde groente verbouwd worden, met een minimale milieubelasting, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en een radicaal lager waterverbruik. Omdat de nieuwe technologie overal en altijd werkt kan het hele jaar rond een radicaal kortere logistieke keten gerealiseerd worden met alle bijbehorende voordelen: superieure productkwaliteit, langere houdbaarheid, sterk gereduceerde voedselverspilling, nagenoeg geen  CO2-uitstoot en overlast gerelateerd aan vervoer over langere afstanden. PlantLab wil zijn technologie voor iedereen toegankelijk maken en daarmee lekker, vers en duurzaam voedsel bereikbaar maken voor iedereen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v