Nieuw product Oreon biedt optimale flexibiliteit

Nieuw product Oreon biedt optimale flexibiliteit

De nieuwe Oreon Monarch 3-Channel LED toplight maakt de volgende stap in dynamisch belichten mogelijk. De 3-Channel combineert hoge output en efficiëntie van de bestaande Monarch met spectrale flexibiliteit. Naast een dimbaar, klant specifiek spectrum is het nu ook mogelijk gedurende de teelt de samenstelling van het gekozen spectrum aan te passen. Hiermee wordt het juiste spectrum, de juiste intensiteit op het juiste moment van de dag behaald.

Met de Monarch was het al mogelijk de intensiteit over de dag te laten fluctueren. Hierdoor maken telers gebruik van de kracht van de zon, maar kunnen ze uren waarin de elektriciteitsprijzen hoog zijn vermijden. Met dynamisch belichten spelen we in op de behoefte aan verschillende kleuren licht over de dag of over de seizoenen. Of het gaat over het bijschakelen van verrood of een hogere intensiteit wit licht, alles is mogelijk.

De Monarch 3-Channel heeft een maximale input van 1260W. Dit vermogen wordt variabel verdeeld over 1, 2 of 3 kanalen. Het hoofdkanaal kan maximaal 1260W omzetten in licht, de twee overige kanalen hebben ieder een vermogen van maximaal 140W. Het spectrum van alle kanalen is door telers zelf te bepalen en ieder kanaal kan individueel worden gedimd. Mede door de waterkoeling wordt de hoge efficiëntie behouden en kan aanzienlijk bespaard worden op energiekosten. De hoge output zorgt voor minder lampen in de kas en via de waterkoeling kan tot 30% van de energie (warmte) worden hergebruikt.

De 3-Channel is aanstuurbaar via het Oreon LED Control Centrum (OLCCTM) en werkt o.b.v. het door de industrie ontwikkelde Horti Lighting Protocol (HLP) en draagt bij aan het met ongeëvenaarde precisie regelen van de belichting. Een beproefd Bluetooth SIG MESH netwerk stuurt dynamisch alle lampen in de kas aan met oneindig veel groeperingsopties. Hierdoor kan worden gereageerd op fluctuerende lichtbehoeften en energietarieven. Het OLCCTM geeft ook informatie over elke afzonderlijke lamp, zoals temperatuur, spanning en stroomverbruik.

Oreon presenteert de nieuwste ‘Dutch Powerhouse’ Monarch volgende week op HortiContact.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v