Horticoop Technical Services breidt uit

Horticoop Technical Services breidt uit

Het portfolio van Horticoop bestaat uit verschillende bedrijven die een steentje bijdragen aan een duurzaam ontwikkelende tuinbouw. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. Door de krachten te bundelen worden win-winsituaties gecreëerd, waardoor alle partijen kunnen groeien. Eén van die groeiende partijen is Horticoop Technical Services, die onlangs een nieuwe vestiging in Venlo opende.

Horticoop Technical Services (HCTS) levert slimme technische oplossingen voor de tuinbouw. Afgelopen zomer heeft het bedrijf vijftien ervaren technici overgenomen van Codema. Ook kreeg HCTS de mogelijkheid om een pand van Codema over te nemen, in Venlo. Aangezien HCTS flinke groeiambities heeft, greep het deze kans met beide handen aan. En, dat werpt zijn vruchten af!

Tom Zwijsen, directeur van Horticoop Technical Services: “In omgeving Venlo zijn relatief veel nieuwe kassen gebouwd. Met het openen van een HCTS-locatie in Venlo voorzien we dan ook overduidelijk in een behoefte. Dat blijkt ook wel uit onze snelle groei daar. We begonnen met zeven monteurs, dat zijn er inmiddels al tien, en we verwachten deze zomer zelfs te groeien naar vijftien man!”

Sterk in de glasgroente
Horticoop Technical Services is van huis uit sterk in glasgroente. Tom: “Glasgroentetelers die hun energievoorziening goed geregeld hebben, kunnen – ook nu - redelijk tot goed doordraaien. Toch zijn er op het gebied van techniek vaak nog volop verbeterslagen mogelijk, zoals het optimaliseren van het kasklimaat en de waterzuivering. Ook wateropslag wordt steeds belangrijker. Daarbij kunnen wij helpen. Het spreekt voor zich dat telers die hun energievoorziening nog niet goed op orde hebben, onze hulp nu harder nodig hebben dan ooit. Dus ook daar gaan we graag aan de slag om verbeteringen door te voeren.”

Groeiambities
Ondanks de druk op de sector, ziet Tom volop kansen. In Nederland, maar ook over de grens, in Duitsland. Voor krimp is Tom dan ook niet bang. Hij en zijn team blijven actief invulling geven aan de HCTS-bedrijfsdoelstelling: samen met kwekers kijken naar de beste technische oplossingen op het gebied van water, elektro, licht en klimaat. Zonder de focus te verliezen. “Want focus”, zegt Tom, “daar zijn we groot mee geworden!”

Horticoop Technical Services heeft nu vestigingen in Bleiswijk, Klazienaveen en Venlo en bereikt daarmee zowel de gehele Nederlandse glastuinbouwmarkt, als een groot deel van de Duitse.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v