Meedenken over onderwijs en toekomst tuinbouw

Meedenken over onderwijs en toekomst tuinbouw

Hoe ziet de glastuinbouwsector in Noord-Holland Noord er uit over tien jaar? Wat voor kennis en vaardigheden vraagt dat? En hoe vertalen we die leervragen in een passend onderwijsaanbod? Wie daarover wil meedenken kan zich aanmelden voor de werkveldcommissie glastuinbouw van Vonk (het voormalige Clusius College).

Vonk start nog dit schooljaar met een werkveldcommissie glastuinbouw. Hierin adviseren glastuinbouwbedrijven de Hoornse agrarische onderwijsinstelling over taken en vaardigheden die een afgestudeerde tuinbouw-mbo’er onder de knie zou moeten hebben. Zo wordt gezamenlijk de aansluiting bewaakt van het onderwijsprogramma van de opleiding op de beroepspraktijk in de regio.
De commissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van onderwijsinstelling en glastuinbouwbedrijven, komt zo’n vier keer per jaar bij elkaar. Voor deze nieuwe werkveldcommissie glastuinbouw worden nog enthousiaste bedrijven (HR-professionals en teamleiders) gezocht. De startbijeenkomst staat gepland voor woensdag 22 maart om 15.30 uur in Hoorn.

Voo meer informatie en/of aanmelden kan contact worden opgenomen met Jacqueline Kroon, beleidsspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v