FLE versnelt ambities met hbo- en wo-studenten

FLE versnelt ambities met hbo- en wo-studenten

Onlangs heeft Freight Line Europe in Maasdijk met succes de erkenningsprocedure doorlopen voor ELBHO Erkend Stagebedrijf voor hbo/wo-studenten. Eén van de voorwaarden voor accreditatie is, dat de stagiair begeleid wordt door een HBO/WO opgeleide bedrijfsbegeleider.

Dit biedt voor de stagiair een grote mate van zekerheid voor groei en ontwikkeling gedurende de stageperiode. Enkele andere voorwaarden zijn een stageopdracht gericht op groei en ontwikkeling tijdens de stageperiode, goed gefaciliteerde werkomgeving en een passende stagevergoeding. Aan al deze criteria voldeed Freight Line Europe (FLE) ruimschoots en zij zijn hiermede onderscheidend en toonaangevend in de transportsector. FLE hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een accreditatie van Erkend Stagebedrijf HBO/WO past ook in dit kader vanwege de kansen die FLE wil bieden aan studenten om zich te ontwikkelen tot young-professionals. Een duurzame relatie aangaan met stagiairs en de mogelijkheid om carriere te maken bij een groot maar informeel familiebedrijf zijn de waarden wat FLE met hoofdletters onderschrijft. FLE heeft de ambitie om op de afdelingen Sales, IT en Logistics te groeien naar een hoger opleidingsniveau, met de inzet van stagiairs kan dit proces worden versneld.

Freight Line Europe heeft circa 50 medewerkers met een vestiging in een nieuw pand in Maasdijk en een vestiging in Felixstowe in Verenigd Koninkrijk. Dagelijks verzorgen de bekende vrachtwagens van Freight Line Europe geconditioneerd transport uit de Food-Flower industry richting Benelux, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk. Vol trots heeft Freight Line Europe vorige week haar nieuwe logo gepresenteerd. Sinds 2017 werkt Stichting ELBHO aan de kwaliteitsverbetering van stages op HBO/WO niveau. Erik Barnhoorn, erkenningsadviseur ELBHO: "Stichting ELBHO heeft inzicht en kennis van bijna 1.500 opleidingen van de hogescholen in Nederland. Met deze kennis zoeken wij voor bedrijven en instellingen naar de opleidingen die het beste aansluiten bij de stageopdracht. Dat betekent dat wij binnen het bedrijf over alle afdelingen beoordelen welke opleidingen voor een erkenning in aanmerking komen. Erkende bedrijven plaatsen de stageopdracht op het platform hbo-stagemarkt.nl en dit geeft zo de mogelijkheid aan studenten om aan de hand van hun opleiding te zoeken naar een stageopdracht."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v