Komkommer jaarrond in balans met minimaal verbruik van energie

Komkommer jaarrond in balans met minimaal verbruik van energie

Op woensdag 19 oktober vond bij Botany Group de aftrap plaats van ‘Komkommerteelt jaarrond in balans met minimaal energieverbruik’. Doel van dit project is een geslaagde hogedraadteelt bij halvering van het normale gasverbruik en het slim benutten van een dynamische LED-installatie.

“Normaliter zouden telers niet zover durven gaan, maar ze geven nu zelf aan dat het roer om moet”, zegt projectleider Frank Huijs. “Dit project moet daarvoor concrete handvatten opleveren.”

Grote belangstelling kick-off meeting
Enkele tientallen komkommertelers trokken op woensdag 19 vanuit het hele land naar het Noord-Limburgse Meterik om deel te nemen aan een themamiddag over een nieuw project, geïnitieerd door de gewascoöperatie Komkommer en Glastuinbouw Nederland. Dankzij financiële steun vanuit het programma Kas als Energiebron weiden de onderzoekers van Botany, bijgestaan door een brede begeleidingscommissie en kennispartners uit het bedrijfsleven, zich aan de taak om een belichte hogedraadteelt tot een goed einde te brengen bij een drastische verlaging van de gebruikelijke energie-input.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen