MPS-Greener Grown

MPS-Greener Grown

MPS introduceerde recent MPS-Greener Grown, een aanvulling op het bestaande keurmerk voor siertelers die zich willen onderscheiden met minder gewasbeschermingsmiddelen. Een sterrensysteem geeft de teler inzicht om verder te verduurzamen, zo lieten Raymond Scheepens en Naomi van der Weiden van MPS gisteren weten op Hortibiz Newsradio.

Het sterrensysteem van MPS-Greener Grown geeft aan in welke mate werkzame stoffen zijn gebruikt bij een kwekerij. Bedrijven die alleen biologische gewasbeschermingsmiddelen toepassen krijgen de hoogste score van drie sterren. Twee sterren krijg je als je deze middelen gebruikt, aangevuld met zogeheten witte middelen. Wie naast bio- en witte middelen ook groene middelen onder de ondergrens van de MPS-ABC-normen inzet voor de gewasbescherming, krijgt één ster.

Hoe dit precies in zijn werk gaat en wat de voordelen van het systeem zijn, vertelden Raymond Scheepens en Naomi van der Weiden van MPS gisteren op Hortibiz Newsradio. Heb je het gesprek gemist? Luister het dan nu terug:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v