Tomaten Red Egg en Chica zijn klaar voor succes

Tomaten Red Egg en Chica zijn klaar voor succes

Met een steeds groeiende Europese vraag naar hoogwaardige tomatenmerken, schitteren de Nederlandse tomaten Red Egg, Red Egg Mini en Chica van The Greenery trots. Deze toonaangevende merken zijn een onmisbaar onderdeel geworden van het assortiment van vooraanstaande retailers en detaillisten, en AGF-handelaren. The Greenery-telers, Kwekerij Nico Duijvestijn en Kwekerij ’t Woudt telen Red Egg en Chica met veel passie én toewijding. Teler Leon Slaman teelt de Red Egg Mini. Deze telers onderscheiden zich door hun compromisloze focus op kwaliteit en flexibiliteit. Ook realiseren zij een korte keten dankzij af-tuin verladingen.

Red Egg
De Red Egg is, zoals de naam al zegt, ei-vormig. Deze vorm zorgt ervoor dat bij het snijden mooie gelijke plakjes tomaat ontstaan. Deze tomaat bevat meer vruchtvlees dan zijn pruimtomaat-soortgenoten en verliest bijna geen vocht tijdens het snijden. Dat maakt deze tomaat een echte sandwichtopper. De Red Egg’s smaken zoet en kruidig. Hierdoor kun je ze op meerdere manieren heerlijk bereiden.

The Greenery-telers Tom en Theo Ammerlaan en Nico Duijvestijn telen Red Egg-tomaten: “We doen er binnen ons bedrijf alles aan om de klant het beste product te leveren. Dit ziet hij terug in de levering van de juiste kwaliteit, met een goede service en een grote mate van flexibiliteit”, vertelt Theo Ammerlaan. Het verpakken van het product gebeurt af-tuin in klantspecifieke verpakkingen, waarna het door heel Europa verspreid wordt.

Red Egg Mini
Naast de reguliere Red Egg, is er ook een Red Egg Mini. Dit is een opvallende en extra zoete mini-trostomaat. The Greenery-teler Leon Slaman teelt deze Red Egg Mini-tomaat samen met zijn broer Eric. Net zoals de Red Egg heeft de Red Egg Mini een karakteristieke en herkenbare ei-vorm. De tomaat is stevig en vlezig met de juiste hoeveelheid sap, is hoog in brix (9-11) en is tot 14 dagen houdbaar! De Red Egg Mini is beschikbaar in een 3kg branded Red Egg doos, 30x40cm.

Chica  
Chica is een merk specifiek voor hoogwaardige tros-cherrytomaten en is in samenwerking met The Greenery ontwikkeld. Het merk Chica heeft door de jaren heen zijn waarde bewezen en staat bekend om haar hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Deze tomaat is jaarrond beschikbaar en bij de meeste vooraanstaande handelaren en detaillisten onderdeel van het standaardassortiment. Chica’s hebben een hoge brix-waarde en zijn daarmee erg zoet. Dit maakt ze populair voor in salades, als garnering of als snack tussendoor. Wessel van Koppen (Kwekerij ’t Woudt): “De Chica’s rijpen gelijkmatig. We oogsten ze goed rijp zodat de trossen bij aflevering een uniforme aanblik bieden. De trossen snoeien we op 14-16 stuks; hierdoor is elke tros praktisch kaarsrecht. De groene delen van de tros blijven lang vers en de vruchten zitten goed vast aan de tros, een echt kwaliteitsproduct.”

Naast de bekendste rode troscherry tomaten zijn de Chica-tomaten ook leverbaar in de kleuren oranje en geel waardoor verschillende mix-samenstellingen beschikbaar zijn.  Het inpakstation grenst direct aan de locatie van Kwekerij ’t Woudt in Schipluiden. Hierdoor  kunnen zij de verschillende kleuren troscherry tomaten desgewenst in diverse kleinverpakkingen leveren.

Promotie
Om de start van het Nederlands seizoen van Chica extra te ondersteunen, krijgen klanten bij de orders in week 17 en 18 promotiematerialen meegestuurd. Een unieke manier om Chica onder de aandacht te brengen binnen de verschillende markten, mis dit niet!

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v