40 jaar SERCOM

40 jaar SERCOM

Op 23 januari jl. vierde SERCOM haar 40-jarig jubileum. Dat werd gedaan in gezelschap van het voltallige personeel alle Sercom dealers, familie en vrienden. "Een klein voorschot van de feestelijkheden was reeds genomen tijdens de Mechanisatietentoonstelling te Vijfhuizen, die ook in januari plaatsvond en waar SERCOM, zoals al vele jaren, aan deelnam. Hier introduceerde wij het nieuwe software-platform CANalytics en werden de bezoekers aan onze stand getrakteerd op heerlijke gebakjes."

Om te onderstrepen hoe bijzonder robuust en tijdloos de producten van SERCOM zijn, werd speciaal voor deze gelegenheid de eerste procescomputer die is uitgeleverd in 1985 bij de firma Wim Prins in Anna Paulowna benoemd tijdens een woord van dank door directeur Jan-Willem Lut. Deze computer is er één van velen die geheel naar de huidige maatstaven is bijgewerkt. Dat wil zeggen dat de eerste computer die 39 jaar geleden werd uitgeleverd over exact dezelfde software en mogelijkheden beschikt als de computers die anno 2024 bij Sercom de deur uitgaan.

De laatste jaren heeft SERCOM veel innovaties gerealiseerd. Zo is daar de Wireless Xtender, waarmee binnen een afstand van wel vijf kilometer de procescomputer draadloos in contact staat met de locale veldstations. CloudVision (APP) is de nieuwe software die dankzij de nieuwe processorprint de computer kan benaderen via het internet zonder dat dit via de PC moet verlopen en biedt de mogelijkheid om deze via een tablet of mobiele telefoon te bedienen en in te zien.

Daarnaast biedt het in januari geïntroduceerde dashboard software platform CANalytics een zeer uitgebreid inzicht waarmee behalve de gegevens die vanuit de SERCOM procescomputer worden gegenereerd ook informatie van derde partijen kunnen worden weergegeven, zoals bijvoorbeeld inzicht in de energiebeheer, voorraadbeheer, (draadloze) sensoren en irrigatiemogelijkheden.
Naast de glastuinbouw is SERCOM zeer actief in de opslag van bloembollen, aardappelen en uien, de buitenteelt van fruit en jonge bomen en in wijngaarden.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v