Burgemeester Arends mee op handelsmissie Vietnam

Burgemeester Arends mee op handelsmissie Vietnam

Deze week is burgemeester Bouke Arends in Vietnam, als onderdeel van een economische missie van de ministers Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) en Van der Wal (LNV). Duurzame landbouw en voedselveiligheid zijn belangrijke thema’s tijdens het bezoek.

Vorige week werd bekend dat het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Vietnam is geannuleerd, maar dat de handelsmissie die tegelijkertijd zou plaatsvinden wél door zou gaan. Arends bezoekt Vietnam samen met Dutch Greenhouse Delta, als onderdeel van een grotere groep bedrijven uit het hele land en de Nederlandse landbouwraad in Vietnam. Die laatste legde ooit de basis voor de samenwerking tussen Westland en de Vietnamese regio Lam Dong.

Deuren openen
Als burgemeester van de gemeente met het grootste en meest innovatieve glastuinbouwcluster ter wereld is Arends in Vietnam om deuren te openen voor het Westlandse bedrijfsleven en te praten over nauwere samenwerking met het lokale bestuur in de regio Lam Dong. De afgelopen 15 jaar ontwikkelde het tuinbouwgebied in Lam Dong zich al sterk, mede dankzij kennis uit Westland. “De Westlandse glastuinbouwsector onderhoudt al jaren een goede band met Lam Dong”, aldus Arends. “In de toekomst willen we als overheden en bedrijfsleven nog nauwer gaan samenwerken. Kennisuitwisseling op het gebied van technologie, water, klimaat en onderwijs staat daarbij centraal. Later dit jaar gaan we die afspraken bekrachtigen in een samenwerkingsovereenkomst.”

Wereldwijd kennis over glastuinbouw verspreiden
Lam Dong is niet het eerste buitenlandse gebied waar Westland nauw mee samenwerkt. Zo onderhoudt de gemeente al jaren een nauwe band met Kochi. Tot vorig jaar brachten ruim 300 mensen uit deze Japanse tuinbouwregio al een bezoek aan Westland. Steeds met de insteek kennis over glastuinbouw met elkaar te delen, samenwerking tussen bedrijven te stimuleren en te kijken op welke gebieden we elkaar kunnen versterken. Een dergelijke samenwerking wil Westland ook opbouwen met Lam Dong. Uiteraard met een grote rol voor het bedrijfsleven en de kennisinstellingen.   

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v