Groentebitterbal of Frizwamdel?

Groentebitterbal of Frizwamdel?

Een start-up beginnen tijdens je studie. Studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Inholland Amsterdam en Delft doen het. Voor de minor Challenge Ondernemen ontwikkelen zij een innovatief foodproduct, starten zelf een onderneming en zetten hun product in de markt. Op Instagram worden 4 groepen die de minor doen aan je voorgesteld, met creatieve gezonde producten.

De Frizwamdel is een duurzame, vegetarische frikandel, gemaakt van oesterzwammen. Bedacht door Lieke, Mark, Femke, Indy en Joyce. “We wilden een duurzaam product creëren én mensen de stap helpen zetten naar het eten van minder vlees”, vertelt Lieke. “Onze oesterzwammen worden gekweekt op koffiedik - een restroom, dus supersustainable - en vanwege hun vlezige structuur zijn ze goed te gebruiken als vleesvervanger.”

Nathalie, Lisa, Nina, Juliano, Amina en Sidney vormen samen Veggie Fry. Hun productinnovatie is de groentebitterbal, vegan en glutenvrij. De bewust herkenbare groentestructuur geeft deze gefrituurde borrelbal een unieke smaak en beleving. “Een bijzondere nieuwkomer op een oude Hollandse markt”, aldus Lisa, algemeen directeur van de start-up.

Waterkefir, een gefermenteerde frisdrank in twee smaken, op basis van water, citroen en vijg. Suikervrij, caloriearm en vol probiotica is het bedoeld als leuk alternatief voor de saaie standaard frisdrank in de horeca. “Zo kun je toch heel feestelijk van allerlei momenten genieten”, zegt Linde, die het concept al in het derde jaar van de opleiding bedacht. Het bedrijf Watever bestaat uit Linde, Marco, Bas, Manou, Lisan en Juul.

Reese, Jessica, Tamara, Rick en Tessa vormen samen student company De Delftse Koffiebakkers. Zij produceren de ‘koffiedik-tartelette’, een klein taartje met een bodem die gedeeltelijk is gemaakt van koffiedik. De verschillende vullingen zijn zorgvuldig afgestemd op de seizoenen én op de smaak van koffie. “Dit product draait echt om de link met koffie(dik)”, benadrukt Reese. “Voor de totaalbeleving willen we onze tartelette daarom echt in die combinatie presenteren - dus met een kop koffie ernaast.”

Bron:

Deel artikelPaprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Luister terug! Belangrijke tuinbouw podcasts!