Aad Tijsen morgen live vanuit Glazen Radiohuis

Aad Tijsen morgen live vanuit Glazen Radiohuis

Morgen, woensdag 13 september, verruilt Aad Tijsen de radiostudio van Hortibiz Newsradio twee uur lang voor het Glazen Radiohuis in Den Haag. Doel is om aandacht te vragen voor taal en laaggeletterdheid.

Na het succes van het eerste radiohuis, vorig jaar in Rijswijk, zijn er dit jaar zelfs twee radiohuizen die aandacht vragen voor taal en laaggeletterdheid. Afgelopen week stond het Glazen Radiohuis in Zoetermeer, deze week is dat in Den Haag. "Het Glazen Radiohuis maakt iets los bij mensen door het delen van verhalen, ervaringen en het bieden van laagdrempelige oplossingen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven", zo laten de initiatiefnemers weten.

Laaggeletterdheid
In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite om hun mee te doen in de samenleving, omdat hun basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven, rekenen en online/digitale vaardigheden afnemen in de snel veranderende samenleving. Voor deze mensen betekent dat, dat activiteiten zoals je (klein)kinderen voorlezen, recepten volgen, zelf je financiën doen, een datingprofiel aanmaken, online shoppen en ga zo maar door, steeds moeilijker worden. Vaak zijn er wel mensen in je buurt die je kunnen helpen, maar de ondersteuningsbehoefte wordt dikwijls groter dan nodig is.

In Haaglanden en Zuid-Holland Centraal vragen we rond de Week van Lezen en Schrijven extra aandacht voor deze beperkte basisvaardigheden, voor laaggeletterdheid. Maar ook voor aanverwante vraagstukken die met laaggeletterdheid te maken hebben, zoals armoede, schulden, werk, mee kunnen doen, gezondheid, bewegen en wonen. In Haaglanden (Den Haag, Rijswijk, Delft, Midden-Delfland en Westland) heeft bijna één op de vijf mensen problemen met de basisvaardigheden. Het gaat hier dan om circa 160.000 mensen (18%) waarvan een groeiend deel jongvolwassen is. In Zuid-Holland Centraal gaat het om ruim 30.000 inwoners (8%).

Aad morgen live
Op alle dagen wordt live radio van het Glazen Radiohuis gemaakt. Je kunt hier live meeluisteren én -kijken. Maar je kunt natuurlijk ook langskomen. Je vindt het Glazen Radiohuis op het Jonckbloetplein in Den Haag. Morgen, woensdag 13 september, zal dus ook Aad Tijsen namens Hortibiz Newsradio achter de knoppen plaatsnemen. Tussen 9.00 en 11.00 uur is hij twee uur lang te horen. Natuurlijk luister je live mee via jouw vertrouwde zender: www.hortibiznewsradio.nl.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v