ReyTec verhuist kas van Floriade naar Barneveld

ReyTec verhuist kas van Floriade naar Barneveld

ReyTec Innovation Projects in Honselersdijk heeft een bijzondere opdracht binnengehaald. Het Westlandse bedrijf mag de voormalige kas, het zogeheten Green House, van het Floriadeterrein in Almere gaan verplaatsen naar de nieuwe eindbestemming in Barneveld.

The Green House bekleedde tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 (14 april tot en met 9 oktober jl.) de functie van tentoonstellingsruimte voor innovaties en producten uit de glastuinbouw. De kas heeft een afmeting van zo’n 10.000 m2 en is maar liefst 14 meter hoog.

De nieuwe eigenaar van The Green House is Midden Nederland Hallen (MNH) in Barneveld, een locatie voor beurzen, congressen, bedrijfsfeesten en evenementen. Het bedrijf ziet mogelijkheden met The Green House en gaat de kas onder meer inzetten als entreehal en kenniscentrum. Ook wordt het een foyer voor evenementen en een theater van het bekende productiebedrijf Studio100.

Voor het demonteren en verplaatsen naar een nieuwe bestemming kwam MNH bij Raymond Mauritz van ReyTec in Westland terecht. "We zijn in Almere reeds gestart met het demonteren van de kas", aldus Honselersdijker Mauritz. "De verwachting is dat dit traject eind maart is afgerond. Rond juli/augustus starten we vervolgens met de wederopbouw. Die zal zo’n vijf maanden in beslag nemen. Dan praat ik over de aanleg van de fundatie, bouw, inrichting, opbouw foyer, decor etc. Waarom wij door de opdrachtgever zijn uitgekozen? Ik denk omdat wij complexe projecten als een uitdaging zien, dan staan wij in onze kracht. We ontzorgen de klant daarbij volledig, zodat hij er zelf geen omkijken naar heeft."

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v