Weer volop gas in juli

Weer volop gas in juli

Het Noorse onderhoud heeft het hoogtepunt bereikt. Momenteel is er circa 150 miljoen m3 per dag minder beschikbaar. Het Noorse Norne-veld heeft een verstoring, maar de verwachting is dat dit begin volgende week verholpen is. De planning laat zien dat het onderhoud gedurende de maand juni gestaag minder wordt en dat er in juli weer volop gas uit Noorwegen beschikbaar is, aldus AgroEnergy.

De weersverwachting laat voor de komende twee weken (eindelijk) een oplopende temperatuur zien. Ook LNG blijft naar Europa komen. Tot eind mei worden er alleen al voor Nederland negen schepen verwacht. Allemaal zijn ze afkomstig uit de Verenigde Staten.

De markt heeft vertrouwen dat de gasvoorraden tijdig aangevuld kunnen worden. Het huidige prijsverschil met de wintermaanden maakt het voor de exploitanten interessant om nu gas te kopen en voor de winterperiode te verkopen. Het is daardoor aannemelijk dat de neerwaartse prijsdruk op daggas en op de tijdvakken tot en met de komende winter zal aanhouden.
 
Ook voor de spotprijs van elektriciteit verwacht de markt aanhoudende prijsdruk. Voor het komende weekend wordt momenteel uitgegaan van nog geen 40 €/MWh gemiddeld. En voor levering volgende week handelt baseload rond 80 €/MWh.

Bron: AgroEnergy

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v