'Je ziet in één oogopslag waar je qua energie staat'

'Je ziet in één oogopslag waar je qua energie staat'

EnergieSpecialist Tom van Dijk van AgroEnergy geeft aan dat telers juist in deze roerige tijden op energievlak veel behoefte hebben aan informatie en inzichten. “Dat was voor ons ook aanleiding om de EnergieMonitor, die we intern al langer gebruikten, beschikbaar te maken voor klanten."

Dat geeft Van Dijk aan in KAS Magazine. "Na een succesvolle pilot vorig jaar, is de EnergieMonitor in januari van dit jaar officieel gelanceerd. En de belangstelling is groot: in deze dynamische energiemarkt is het belangrijk om continu inzicht te hebben in waar je staat en wat je kunt verwachten. Je kunt de EnergieMonitor eigenlijk zien als een prognose voor je energiekosten. En deze kun je als ondernemer ook weer gebruiken bij overleggen met bijvoorbeeld accountants en banken.”

Rust en houvast
Herald van der Knaap van tomatenkwekerij Knaap Zwartendijk BV raadpleegt de EnergieMonitor inmiddels enkele malen per week, om te kijken hoeveel hij de afgelopen maanden betaalde voor energie en wat hij kan verwachten voor de komende maanden en jaren. “Het fijne is dat alles heel overzichtelijk staat weergegeven, in tabellen en grafieken. Gaskosten, opbrengst van elektraverkoop, de verbruikte hoeveelheid gas, et cetera. En dat in combinatie met een doorkijk naar de toekomst. Hierdoor zie je in één oogopslag waar je staat. En neem je een nieuwe positie in, dat zie je meteen wat het effect is. Dit alles geeft rust en houvast. En hierdoor hoef ik ook niet meer steeds met Tom te bellen om zaken helder te krijgen. Maar we gebruiken de EnergieMonitor wel als Tom langskomt: de info uit deze tool is uitermate waardevol bij het bepalen van de toekomstige koers."

Lees hier meer over de ervaringen van Van der Knaap met de EnergieMonitor

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v