Zonnepanelen op daken en bassins Hoogweg Paprika

Zonnepanelen op daken en bassins Hoogweg Paprika

Tussen de wolken door schijnt de zon en daarmee heeft paprikakwekerij Hoogweg de eerste elektriciteit opgewekt met de nieuw geïnstalleerde zonnepanelen.

Dat laat het bedrijf op LinkedIn weten. "Ondertussen worden ook zonnepanelen op de waterbassins neergelegd. Naast het opwekken van duurzame energie heeft dit ook als voordeel dat de waterkwaliteit beter blijft."

Als bedrijf hecht Hoogweg veel waarde aan duurzaamheid. "Consumenten, supermarkten, maar ook de overheid stellen steeds hogere eisen aan de productiewijze van glasgroenten. Om de impact van het bedrijf op het milieu en de omgeving zo klein mogelijk te houden wordt continu gekeken om processen zo efficiënt mogelijk te maken en het gebruik van grondstoffen zo veel mogelijk te reduceren." Met de zonnepanelen op de daken van de gebouwen en op de waterbassins wil Hoogweg verder verduurzamen. "In totaal zal er straks op een zonnige zomerdag 18MW aan elektriciteit opgewekt worden. Een volgende stap in duurzaam ondernemen zal de e-boiler zijn."

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v