Energieprijzen gedaald, zo'n 11.000 TEK-aanvragen

Energieprijzen gedaald, zo'n 11.000 TEK-aanvragen

De energieprijzen zijn de laatste maanden gedaald. Ondanks dat RVO een laag percentage aan voorschot uitbetaalde (35%), kan dit betekenen dat sommige ondernemers te veel subsidie ontvingen. Het te veel ontvangen voorschotbedrag moet worden terugbetaald. Half januari 2024 zijn de voorlopige modelprijzen bekend. Die geven dan een goede indicatie van de definitieve subsidie en of hoeveel te veel is ontvangen.

Om je hierover uitgebreid te informeren organiseert RVO half februari 2024 een webinar. Hierbij krijg je uitleg over het berekenen van de definitieve subsidie en het daarbij behorende vaststellingsformulier, de voorlopige modelprijzen en het terugbetalen. Ook komt half januari 2024 een rekentool beschikbaar zodat je zelf kunt uitrekenen of en hoeveel je moet terugbetalen. De definitieve modelprijzen worden eind februari 2024 bekendgemaakt om de definitieve subsidie te kunnen berekenne. Ondernemers die hun volledige voorschot moeten terugbetalen, krijgen telefonisch bericht van RVO.

TEK en TVL
RVO heeft de afgelopen maanden bijna 11.000 TEK-aanvragen gekregen. Wil je weten hoe ver RVO is met de afhandeling, hoeveel voorschot al is uitbetaalden en uit welke branches de top-5-aanvragers komen? Kijk dan hier. 30% van de TEK-aanvragers vroeg ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aan. Een klein deel van hen heeft al een betalingsregeling voor te veel ontvangen TVL-subsidie.

Bron: Glastuinbouw Nederland / Omroep Venlo

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v