Duijvestijn, Arcadia en Fachjan winnen RTG

Duijvestijn, Arcadia en Fachjan winnen RTG

Duijvestijn Tomaten, Arcadia Chrysanten en Fachjan zijn de winnaars geworden van Ranking the Grower 2020. De bedrijven werden gisteren overvallen met een privé feestje door organisator KAS Magazine en sponsors Svensson en Paprika Tasty Radio.

Lange tijd was het onzeker of de jaarlijkse telersverkiezing Ranking the Grower kon doorgaan. Vanwege corona lag de focus binnen de sector lange tijd elders en een groot event leek al helemaal niet meer mogelijk. Om tuinbouwbedrijven toch een positieve vibe te geven in deze rare tijd en hen in het zonnetje te zetten, werd besloten de verkiezing toch door te zetten. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de sector, boog zich over alle inzendingen en kwam tot een ranking in drie categorieën: groenten, potplanten en bloemen. Er was ook een categorie overige, maar daar scoorden drie bedrijven even hoog, waardoor zij alle drie een eervolle vermelding krijgen.

De bedrijven die de uiteindelijke rankings in hun categorie haalden, werden gisteren op het eigen bedrijf overvallen door een feestbus met dj, muziek, een live spelende saxofoniste, discolampen en een confettikanon. Zij ontvingen uit handen van uitgever Jacco Strating van KAS Magazine een award en een oorkonde. Hugo Plaisier van sponsor Svensson overhandigde hen ook een taart om met de medewerkers te delen. Het leverde gedurende de dag in totaal 11 mini events op ter vervanging van het traditionele Ranking the Grower Event.

Bekijk hieronder de volledige uitslag. Meer over Ranking the Grower lees je volgende week in KAS Magazine. Ook volgt er deze week nog een aftermovie in de nieuwsbrief van Goedemorgen. Kijk voor foto's op het Instagram-account van KAS.

GROENTEN:
1. Duijvestijn Tomaten
2. Schenkeveld Tomaten
3. Kwekerij Van den Bosch

POTPLANTEN:
1. Fachjan
2. Vilosa
3. VDE Plant

BLOEMEN:
1. Arcadia Chrysanten
2. LG Flowers
3. Van Veen Gerbera
4. Beyond Chrysant
5. Lugt Lisianthus

OVERIGE:
Eervolle vermelding: Koppert Cress
Eervolle vermelding: Kalter Aardbeien
Eervolle vermelding: MR Seeds

De telersverkiezing Ranking the Grower is een initiatief van KAS Magazine en wordt mede mogelijk gemaakt door Svensson, Van Iperen en Paprika Tasty Radio.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v