Dag van de Tuinbouw: tomatenloof basis voor leer

Dag van de Tuinbouw: tomatenloof basis voor leer

Tijdens de Dag van de Tuinbouw op 13 september a.s. in Evenementenhal Gorinchem vindt onder andere Het Grote Horti Diner plaats. Een van de presentaties die dan wordt gehouden gaat om het gebruik van tomatenloof voor de productie van leer, een gezamenlijk initiatief van Greenport West-Holland, Biophilica, Blue City en Den Ouden.

"De impact van ons consumptiegedrag op onze leefomgeving wordt in toenemende mate tegen het daglicht aangehouden. Dat dwingt partijen innovatief en creatief naar nieuwe oplossingen te laten kijken. Greenport West-Holland, Biophilica, Blue City en Den Ouden zijn vier bedrijven die kansen blijven zoeken om op andere manieren tot producten te komen, om daarmee de belastende aspecten te minimaliseren", zo laten de partijen weten.
 
Dat leidt tot een continue zoektocht naar duurzame en circulaire oplossingen. Met dit in het achterhoofd ontwikkelen, produceren en verkopen zij grondstoffen en producten. Vanuit deze gedeelde visie is een unieke samenwerking ontstaan waaruit een nieuw soort leer is voortgekomen. Over dit unieke product Tomatenleer zullen Willem Kemmers (Greenport) en Luuk Braam (Den Ouden) tijdens Het Grote Horti Diner, dat op 13 september tijdens de Dag van de Tuinbouw plaatsvindt, uitgebreid toelichting geven en de dialoog met de aanwezigen aangaan op het developmentproces en unieke eigenschappen van dit vegan-product.  

Wil je met jouw bedrijf deelnemen aan de Dag van de Tuinbouw? Bel met Aad Tijsen van Holland Hortimedia (tel. 06-23757240) of vraag het leaflet met informatie aan via aad@hollandhortimedia.nl. Lees hier meer over de Dag van de Tuinbouw.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Paprika Horti Newsradio. Luister terug!

Paprika Horti Newsradio
Luister mee!

Paprika Horti Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v