Samenwerking CNV en Glastuinbouw Nederland

Samenwerking CNV en Glastuinbouw Nederland

Internationale werknemers zijn hard nodig in de glastuinbouw. Even noodzakelijk is het dat deze groep als gelijkwaardige en volwaardige medewerkers wordt behandeld op de teeltbedrijven, meent Glastuinbouw Nederland. "Dat is in ieders belang; van de sociale partners, van de ondernemers, maar met name voor de betrokken internationale arbeidskrachten zelf."

"Dat vereist extra inspanningen van sociale partners en ondernemers om die woorden waar te maken. Samen sterker met als doel om handen en voeten te geven aan vraagstukken als huisvesting, arbeidsomstandigheden en carrièrekansen en barrières als taal te overbruggen."

Samen sterker, dat geldt heel concreet voor de samenwerking tussen CNV Vakmensen en Glastuinbouw Nederland. De gezamenlijke inzet behelst allereerst naleving van de eerder dit jaar afgesloten cao. Die vormt de basis van een eerlijk, marktconforme betaling van internationale werknemers. “We willen dat deze cao en de cao voor uitzendkrachten worden nageleefd”, zegt Jeroen Warnaar namens CNV. “Daarbij heeft iedere partij een eigen rol. Als vakbond staan wij onze leden terzijde met advies en juridische raad.”

“Als Glastuinbouw Nederland kennen we een dergelijk rol richting onze leden niet”, zo vult Ingrid Blom namens Glastuinbouw Nederland aan. “Wel willen ook wij onze leden nadrukkelijk ondersteunen bij het goed naleven van de regels en meedenken met onze ondernemers, die zijn immers – direct of indirect – de werkgevers van de internationale werknemers.”

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v