Kwartaalgesprek MRvA over thema huisvesting

Kwartaalgesprek MRvA over thema huisvesting

De Maatschappelijke Raad van Advies (MRvA) is deze maand bij elkaar gekomen om op belangrijke ontwikkelingen te reflecteren. Centraal in deze vergadering stonden de ontwikkelingen rondom de thematafel huisvesting.

Internationale werknemers nemen een belangrijke positie in binnen onze arbeidsmarkt. Een groot aantal sectoren is van deze mensen afhankelijk. De verwachting is dat deze afhankelijkheid de komende jaren alleen maar toeneemt. Deze afhankelijkheid kent echter ook een keerzijde: zo is de huisvesting van deze mensen een continue uitdaging.

Communicatiestrategie
Greenports Nederland, LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland werken aan beleidsscenario’s voor het verantwoord omgaan met het dossier arbeidsmigranten binnen de land- en tuinbouwsector in de toekomst. Aan de hand van de vraag naar huisvesting versus de mate waarin robotisering een deel van de arbeid kan opvangen of vervangen, wordt aan scenario’s gewerkt. Doel is om samen met ondernemers en stakeholders te komen tot zorgvuldig beredeneerd en gedragen beleidsscenario(s) en een communicatiestrategie om dit gedragen beleid uit te dragen.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v