Groentebedrijven gezocht!

Groentebedrijven gezocht!

Samen met Wageningen Universiteit doet Glastuinbouw Nederland onderzoek naar goede werkomstandigheden voor werknemers die actief zijn in het primaire proces in de glastuinbouw (tomaten en sierteelt). Dit zijn met name internationale werknemers. Na het voorwerk zoekt Glastuinbouw Nederland voor het vervolg vooral nog groenteteeltbedrijven die met dit onderzoeksproject willen meedoen.

Om te zorgen dat de glastuinbouwsector een uitdagende, innovatieve, maar ook moderne en aantrekkelijke arbeidsomgeving wordt of blijft, worden machines en robots ontwikkeld die allerlei taken kunnen overnemen. Naast deze robots zijn (en blijven er voorlopig) ook werknemers nodig. Dus is het belangrijk dat werknemers in de glastuinbouw goed kunnen samenwerken met deze robots. Het is echter nog niet onderzocht hoe robots goed kunnen samenwerken met arbeiders, waardoor een veilige, rechtvaardige en aantrekkelijke werkplek ontstaat. Dit project onderzoekt op welke manieren robots en andere moderne innovatieve technologieën kunnen zorgen dat de glastuinbouw een rechtvaardige en aantrekkelijke werkplek wordt, waar werknemers langdurig willen blijven werken.

Doe je mee?
Het gaat om een gesprek met de eigenaar en twee internationale medewerkers. Het interview neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Je kunt je opgeven bij Jacqueline Kroon. Op de website van Glastuinbouw Nederland vind je alle verdere informatie.

Bron: Stigas

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen