Checklist Wet goed verhuurderschap

Checklist Wet goed verhuurderschap

Vanaf 1 juli 2023 gelden landelijke regels voor goed verhuurderschap. Ook werkgevers in de land- en tuinbouw die huisvesting verhuren worden geacht zich aan deze regels te houden. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft voor die werkgevers alles rondom goed verhuurderschap op een rijtje gezet in de Checklist Wet goed verhuurderschap, zo laat Glastuinbouw Nederland weten.

Klik hier voor de checklist. Voor meer informatie op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw klik op deze link.

Eén van de punten waar je aan moet voldoen is het informeren van je huurder over een aantal rechten en plichten. Dit kan je doen als onderdeel van de huurovereenkomst of via een apart formulier. Hiervoor heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw het ‘Model Informatieblad rechten en plichten bij de huur van huisvesting’ ontwikkeld. Dit model is beschikbaar in verschillende talen.
Aanvullend op deze landelijke regels kan het zijn dat je eigen gemeente ook nog een verhuurvergunning invoert. Daar kunnen aanvullende voorwaarden aan worden verbonden. Houd daarvoor de informatievoorziening vanuit je gemeente in de gaten. De Werkgeverslijn blijft hierover graag op de hoogte: voert je gemeente een dergelijke vergunningsplicht in, meld het ons via info@werkgeverslijn.nl.

Indien je huisvesting uitbesteedt, adviseert de Werkgeverslijn om te controleren of aan de eisen van de Wet goed verhuurderschap wordt voldaan. Vraag bij het uitzendbureau na of en hoe zij zich aan de wet houden. Het is aan te bevelen hiervan bewijzen te vragen en deze in de eigen administratie op te slaan. Beide tools zijn te vinden bij de downloads op deze pagina.

Internationale werknemers
Werk je met internationale werknemers of ga je met internationale werknemers werken op je bedrijf? Maak dan ook gebruik van de handige documenten via het artikel op de website van de Werkgeverslijn.

 

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v