Brabants Migratie Informatie Punt opgezet

Brabants Migratie Informatie Punt opgezet

Het Rijk, de provincie Noord-Brabant en de stakeholders uit de Noord-Brabantse regio’s investeren tussen 1 juli 2023 en 1 juli 2025 € 3,5 miljoen in de pilot Brabants Migratie Informatiepunt (BMIP). Centraal staat de ontwikkeling van een digitaal en fysiek loket. Dit laatste is inclusief mobiel team. Dit ‘loket’ biedt meertalige informatie, advies, een meldpunt, diensten en (sociale) activiteiten voor arbeidsmigranten en hun werkgevers.

De overheidsorganisaties richten zich op het samen neerzetten van het basisaanbod met meerdere fysieke loketten en mobiele teams. Er wordt meertalige informatie en advies gegeven over het wonen, werken en leven in Noord-Brabant en Nederland. Daarnaast komt er een meldpunt voor misstanden (met betrekking tot loon & arbeid, huisvesting en zorg & welzijn) en inschrijving in RNI of BRP en verstrekken BSN (mogelijk aangevuld met aanvragen en activeren van de DigiD).

Binnen de pilot wordt met Brabantse werkgevers, brancheorganisaties en maatschappelijke organisaties gewerkt aan een aanvullend aanbod. Dit aanvullend aanbod richt zich op de socialisatie, integratie en participatie van alle internationale medewerkers.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meest gelezen