82% tuinbouwbedrijven beschikt over een RIE

82% tuinbouwbedrijven beschikt over een RIE

Begin 2022 is, als onderdeel van het onderzoek van Colland Arbeidsmarkt, aan bedrijven in de agrarische en groene sector met personeel in loondienst gevraagd of ze beschikken over een risico-inventarisatie en -evaluatie, of kortgezegd een RIE. Uit dit onderzoek blijkt dat 72 procent van deze bedrijven een RIE heeft, inclusief een Plan van aanpak.

Uitgesplitst naar sector zijn de percentages als volgt: 76 procent van de bedrijven in de sector Groen, Grond en Infra heeft een RIE met Plan van aanpak; 72 procent van de bedrijven in de sector Hoveniers en groenvoorziening; 82 procent van de bedrijven in de Glastuinbouw; 59 procent van de bedrijven in de Dierhouderij; 62 procent van de bedrijven in de Boomkwekerij; 74 procent van de bedrijven in Open teelten landbouw; 76 procent van de bedrijven Open teelten bloembollen; 77 procent van de bedrijven in Open teelten tuinbouw.

Agrarische en groen scoort hoog
Hiermee scoort de agrarische en groene sector hoog ten opzichte van de meeste andere branches in Nederland (bron: WEA 2021). Tegelijkertijd betekent dit ook dat 28 procent nog geen RIE heeft of in ieder geval hier niet van op de hoogte is. Voor het overgrote deel maken de bedrijven gebruik van de erkende branche-RIE’s voor de sector van Stigas.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v