'Zekerheid en kwaliteit'

'Zekerheid en kwaliteit'

ACTUEEL HORTI THEMA - Het HortiQ-certificaat zorgt ervoor dat internationale investeerders sneller voor Nederlandse bedrijven kiezen voor het opzetten van grote tuinbouwprojecten. Dat zei Martin Helmich van Hoogendoorn Growth Management gisteren op Paprika Tasty Radio.

Hoogendoorn Growth Management ontwikkelt automatiseringsoplossingen voor de glastuinbouw, met de IIVO klimaatcomputer als paradepaardje. Het bedrijf was in 2011 al betrokken bij HortiQ en ontving in 2012 het certificaat. "Kwaliteit is heel belangrijk voor de producten en diensten die wij leveren en het mooie is dat HortiQ jaarlijks monitort, waardoor we dus continu bezig zijn met de processen om het nog beter te doen."

Zekerheid en kwaliteit
Inmiddels komt 80 procent van de omzet van Hoogendoorn Growth Management uit het buitenland, gaf Helmich in de radio-uitzending aan. "We zijn in meer dan 100 landen actief en hebben kantoren in Canada, de VS, Mexico en China. Vanuit de hele wereld stappen investeerders in de tuinbouw en meestal gaat dat om grote projecten met veel technologie. Daar komt HortiQ om de hoek kijken, want dankzij deze certificering kunnen wij de zekerheid en kwaliteit bieden aan die investeerders."

Helmich is bovendien positief over HortiQ Next Level dat recent werd geďntroduceerd. "Een goed initiatief, want het richt zich op de hele keten. Niet alleen om de kas, maar ook alles wat in die kas zit zal daardoor straks gecertificeerd zijn. Dat zal de positie van Nederlandse bedrijven op de internationale markt in de toekomst alleen maar versterken."

Het volledige gesprek met Martin Helmich, maar ook met Harm Maters van HortiQ en Annie van de Riet van AVAG kun je hier terugluisteren.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v