Workshops over digitaal veilig ondernemen

16-09-2021    10:00   |    Goedemorgen

In de glastuinbouw zijn de bedrijfsvoering en verwante diensten de afgelopen jaren sterk geautomatiseerd. Dit neemt in de komende jaren verder toe. Helaas biedt deze afhankelijkheid ook grote kansen voor hackers en criminelen. De eerste, serieuze incidenten in de tuinbouw hebben zich inmiddels voorgedaan.

Greenport West-Holland, de gemeente Westland en MKB Cyber Advies Nederland hebben de handen ineengeslagen, en organiseren twee workshops over digitaal veilig ondernemen. Deze workshops staan vooral in het teken van het (tegengaan) van hacks.

Workshop Digitaal Veilig
Stel: uw bedrijf wordt gehackt, en u kunt niet meer bij de software en uw bedrijfsgegevens. Een nachtmerrie. Alle reden dus dat te voorkomen én u voor te bereiden voor het geval het toch misgaat. Tijdens de workshop Digitaal veilig leert u onder meer welke risico’s uw bedrijf loopt en hoe u de bedrijfscontinuïteit garandeert. U gaat aan de slag met vragen als: Hoe groot is de digitale afhankelijkheid van mijn bedrijf, Welke risico’s loopt mijn bedrijf, en Hoe veilig zijn mijn (keten)partners?. Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden en ICT-verantwoordelijken binnen ondernemingen in de tuinbouw die de eerste stappen willen zetten op het gebied van digitale veiligheid. Aanmelden kan hier.

Hack in de Kas
Hack in de Kas is een werksessie voor een ondernemer en de IT-expert van de onderneming. Samen onderzoeken ze welke cyberrisico’s het bedrijf loopt, waarom de glastuinbouw een doelwit is voor cybercriminelen en wat u kunt doen om uzelf voldoende te beschermen. De werksessie bestaat uit twee delen: een lezing van cybersecurity-auteur en internationaal spreker Peter Zinn, en een hack-sessie onder begeleiding van de professionele ethische hackers van LBVD Consultancy. Voorkennis niet nodig. Aanmelden kan hier.

Beide workshops vinden plaats in het kader van het project ‘Werken aan de digitale toekomst van de Nederlandse tuinbouwketen’.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...