WHC en PUM gaan samenwerken

10-06-2021    09:41   |    Goedemorgen

World Horti Center (WHC) en PUM Netherlands senior experts (PUM) gaan samenwerken. Hiertoe hebben beide organisaties een verklaring ondertekend.

Het doel van de samenwerking is om beide organisaties te versterken. Door kennis te delen en goed gebruik te maken van elkaars netwerken kunnen de tuinbouwexperts van PUM meer impact maken in landen waar hun knowhow nodig is en krijgt de Nederlandse tuinbouwsector zakelijke kansen in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Naast deze kansen faciliteert deze samenwerking ook corporate vrijwilligerswerk voor Nederlandse tuinbouwbedrijven, waardoor zij invulling kunnen geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en talentontwikkeling. De medewerkers worden dan voor een bepaalde tijd ingezet als PUM-expert. Door de pandemie is reizen op dit moment lastig, wat de mogelijkheden voor jonge vrijwilligers vergroot om hun advies via coaching op afstand digitaal te delen.

Directeur Andy Wehkamp van PUM en Hans Kleijwegt interim directeur van WHC bevestigden de samenwerking voor de wereldkaart en gaven groen licht voor het versterken van de internationale kennis en het netwerk van beide organisaties. In september wordt de samenwerking verder ingevuld en voorgesteld aan de deelnemers van WHC.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....