Proeven en leren tijdens Plant Science Experience

19-10-2018    16:01   |    Goedemorgen

Vorig weekend kon in Enkhuizen worden kennisgemaakt met plantenveredeling en de enorme impact hiervan op ons bestaan, ons welzijn en de wereldvoedselvoorziening tijdens A Plant Science Experience, een smaakevenement onder de titel 'Weekend van de Smaak' in Enkhuizen.

Vrijwel alle voedselgewassen komen uit zaad en zaad is daarmee van levensbelang voor ons bestaan. Voorbijgangers en bezoekers konden kennis maken met de variatie in smaak van kiemplantjes.

De proeverij is een initiatief van Sow to Grow, het belevingsproject rond plantenveredeling, in samenwerking met Koppert Cress met zijn cressen en eetbare bloemen en blaadjes. Speciaal voor Sow to Grow werd een groot aantal van de bijzondere smaakingrediƫnten gepresenteerd die in restaurants over de gehele wereld worden gebruikt om gerechten nog verrassender te maken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Timelaps van IFTF

De internationale beurs IFTF in Vijfhuizen is weer achter de rug. De organisatie heeft een leuke timelaps gemaakt. Loop je mee nog een...

Nagenieten van de FHTF

We hebben er weer van genoten, van de Trade Fairs in Aalsmeer en Vijfhuizen. Ontzettend mooie stands en enorm veel leuke mensen gesproken....