Webinar over hardfruitsector

Webinar over hardfruitsector

Rabobank organiseert op donderdag 22 april een webinar over de hardfruitsector in 2030. Onderzoeker Cindy van Rijswick en sectormanager Arne Bac geven een presentatie over het onderzoek 'goedkoop fruit telen is te duur' dat Rabobank deze dag publiceert. In het webinar reageren Matthijs Nijhoff, eigenaar Triple F Fruit en Gerard van den Anker, voorzitter NFO (Nederlandse Fruittelers Organisatie) op de uitkomsten van het onderzoek.

De Nederlandse hardfruitsector teelt gezonde producten met betrekkelijk weinig impact op het milieu. Maar de concurrentie is groot, de vraag neemt af en productiekosten stijgen. Er is toekomstperspectief voor de verschillende typen telers, maar alleen als ze appels en peren leveren waarmee ze zich onderscheiden van de goedkopere productielanden. En dat is niet makkelijk. Tijdens het webinar gaan we in op de vraag hoe ze dat kunnen doen.

Arne Bac: "Het rendement van hardfruitteelt is te laag voor een duur productieland als Nederland'. Maar helaas is er niet één gouden formule voor een rendabel fruitteeltbedrijf." Cindy van Rijswick: "Telers kunnen, nee moeten, aan veel knoppen draaien om het rendement te beďnvloeden. Dat maakt het zo lastig. Het gaat niet alleen over assortiment, maar ook over teeltsysteem, teeltplanning, personeelsmanagement, enzovoort."

Drie verdienmodellen
Rabobank ziet een gezond perspectief voor fruittelers die transparant zijn en gericht op de buitenwereld. Zij werken samen in de keten en kiezen een organisatievorm en financieringsstructuur die past bij de omvang en complexiteit van het bedrijf. De teler van de toekomst is productspecialist, zelfverwaarder of verbreder.

"Tijdens het webinar nemen we ondernemers mee in de ontwikkelingen die we verwachten in de hardfruitsector. Welke belangrijke verschuivingen en trends zien we binnen deze sector? Met ondernemers reflecteren we op de uitkomsten van ons onderzoek en de betekenis ervan voor de dagelijkse praktijk.
Ondernemers in de hardfruitketen en overige geďnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het webinar via rabo.nl/WebinarHardfruit. Het webinar vindt plaats op donderdag 22 april van 20 tot 21 uur en is live te volgen."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v