Efficiëntie is sleutel in medicinale cannabisteelt

18-12-2018    08:30   |    Goedemorgen

De wereldwijde vraag naar medicinale cannabis neemt toe en de productiefaciliteiten worden groter en meer geautomatiseerd. Efficiëntie in de teelt van medicinale cannabis is essentieel en dit begint met automatisering en procesplanning.

Codema uit Bergschenhoek heeft een aantal van de top 10 cannabiskwekers in Canada en de VS geautomatiseerd. Op die manier is het Nederlandse bedrijf betrokken bij een groot aantal medicinale en gelegaliseerde cannabisprojecten in deze landen. Codema biedt automatisering op elk essentieel onderdeel in de kas voor telers, zoals teeltsystemen, logistiek, waterbehandeling, irrigatie en software. Ondertussen heeft Codema heel wat kennis verzameld over de kritische succesfactoren in de cannabiswereld en heeft die op een rijtje gezet. 

Kritieke succesfactoren
De teelt van cannabis moet aan hoge hygiënenormen voldoen. De concentratie van CBD en THC in de medicinale olie is erg belangrijk. Medicinale cannabis mag daarom geen pesticiden, zware metalen, schimmels of bacteriën bevatten. Het is ook uitermate belangrijk om zo min mogelijk lucht te laten stromen, omdat kruisbesmetting met dit gewas echt moet worden vermeden. Bovendien wordt er veel belang gehecht aan de uniformiteit van de teelt, waarbij automatisering wordt toegepast.

Whitepaper
Codema presenteert deze kennis in de whitepaper: technologie voor medicinale cannabis: 10 kritische succesfactoren voor het behalen van de beste resultaten. Je vindt de whitepaper hier.  


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Delphy verzet Pioendag

Met de informatie uit de persconferentie en het door de overheid gehanteerde stappenplan heeft de organisatie...