Voorkom voedselverspilling met iPhone

14-07-2015    12:06

Met een volle diepvries en een druk leven wordt de houdbaarheidsdatum van producten al snel over het hoofd gezien. Met de mobiele app Refrigerated krijgen consumenten nu voortaan altijd inzichtelijk wanneer de spullen in de vriezer opgegeten of weggegooid moeten worden.Dat meldt iCulture.nl. Volgens de Rijksoverheid gooien Nederlanders zo’n 14 procent van alle boodschappen ongebruikt in de vuilnisbak. Dit komt neer op 2,5 miljard euro per jaar of 150 euro per persoon. Dat moet beter kunnen, dus is het tijd voor actie.

Refrigerated is het ideale hulpmiddel om producten die over de datum zijn in de diepvriesla tegen te gaan. In de app moet eerst de hoeveel laden van de diepvries worden ingevuld, daarna kunnen de producten in de vriezer worden toegevoegd. In de app zijn tientallen voedselcategorieën te vinden (BBQ, groente, pannekoek enz.), die daarna verder kunnen worden onderverdeeld door de correcte naam van het gerecht of product erop te plakken. Wie dat wil, kan zelfs een foto van het product maken, maar de standaard kleurrijke icoontjes vervullen deze functie ook prima.

Nadat een product is ingevoerd, moet de houdbaarheidsdatum worden ingevuld, waarna er een cijfertje rechts bovenin het icoontje verschijnt dat aftelt naar de dag dat de houdbaarheidsdatum verstrijkt. De eerste keer kan het dus wat tijd kosten om de inhoud van de vriezer te digitaliseren. Maar wie het daarna iedere keer bijhoudt na het doen van de boodschappen, heeft er met Refrigerated een handige manier bij om de vriezer in kaart te brengen, zonder dat door bergen bevroren voedsel hoeft te worden gegraaid op zoek naar de oudste etenswaren.

De app is voor iPad en iPhone te downloaden in de App Store en kost € 0,99.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hints hints hints

Volop nieuwe ontwikkelingen bij TuinbouwCommunicatie. In deze foto zie je sowieso twee hints voor wat je de komende tijd van ons kunt...