Volop belangstelling voor groene gewasbescherming

24-04-2019    09:46   |    Goedemorgen

Groene gewasbescherming is een actueel thema binnen de glastuinbouwsector en daar doet Demokwekerij Westland dagelijks onderzoek naar. Samen met Van Iperen, Royal Brinkman en andere producenten van middelen werden afgelopen week de kennisdagen gewasbescherming gehouden.

Samen met producenten van gewasbeschermingsmiddelen worden halfjaarlijks resultaten en kennis met kwekers en gewasbeschermingsspecialisten gedeeld, waardoor we gezamenlijk bijdragen aan een duurzame sector. Er wordt met een goed gevoel terug gekeken naar deze editie van de halfjaarlijkse gewasbeschermingsdagen, deze editie van de kennisdagen was gericht op groenteteelt. Ruim 160 kwekers, adviseurs en specialisten lieten zich bijpraten over gewasbeschermingsmiddelen, nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen in de sector.

Programma
Tijdens het tweedaagse evenement hadden Van Iperen en Royal Brinkman een aparte dag waarop zij hun relaties en klanten konden uitnodigen voor een interessant programma over gewasbescherming.
Naast presentaties van het handelsbedrijf vonden er ook een rondgangen plaats door de onderzoeksafdelingen van World Horti Center, waarbij meerdere gewasbeschermingsproeven in groepen werden bezocht. Zo werden onder andere proeven als galmijt in tomaat en luis in paprika, en mochten de handelsbedrijven hun kennisdag ook aanvullen met een onderwerp naar keuze. Naast educatie over gewasbeschermingsmiddelen werd er ook aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen in de sector.

Terugblik
Van Iperen maakte een fototerugblik op de gewasbeschermingsdagen. Bekijk deze hier. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Kunstige cyclamen

Cyclamen vormen hét visitekaartje van Schoneveld Breeding. Met een nieuwe visualisering voor de eigen Superserie weet het bedrijf op...

Twitter: Gezond snacken

Van 4 tot en met 6 september a.s. vindt de Asia Fruit Logistica weer plaats en veredelaar Rijk Zwaan is van de partij. Op Twitter laat het...