Voedingsadvies op basis van vitaminewaarden

Voedingsadvies op basis van vitaminewaarden

NutriProfiel viert vandaag haar vijfjarig bestaan. NutriProfiel is een voedingsadvies op basis van de waarden van vitamines B6, B12, D en foliumzuur in het bloed en een analyse van het voedingspatroon.

Vanuit de wetenschappelijke basis van Wageningen University & Research en het klinische lab van Ziekenhuis Gelderse Vallei is de afgelopen jaren gewerkt aan dit product.

Het persoonlijk voedingsadvies van NutriProfiel draagt bij aan (secundaire) preventie, kostenbesparing en gezondheidswinst.

Door de hoge werkdruk en snelle poliklinische bezoeken lukt het artsen niet altijd om een goede voedingsanamnese af te nemen. Daar helpt NutriProfiel bij. Artsen zien het voedingsadvies terug in het elektronische zorgdossier. De patiënt ziet het advies direct na het invullen van de vragenlijst.

De praktische tips motiveren om in kleine stapjes de voeding verbeteren. De patiënt kiest zelf met welke aanpassing gestart wordt. Veranderingen zijn daardoor beter vol te houden. Voor artsen zijn de bloedwaarden beter interpreteren; komt een te lage bloedwaarde door slechte voeding, of is er iets mis met de opname? Plus dat het hen inzicht geeft in de rol van voeding.

Lees hier meer over het vijfjarig bestaan van NutriProfiel.

Bron: WUR

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v