Belchim neemt bedrijf over

11-04-2017    09:15   |    madeinmechelen.be

Belchim Crop Protection, specialist in gewasbescherming uit Londerzeel in België heeft PROAGRO GmbH, gevestigd in het Duitse Abenberg aangekocht. Met deze overname investeert het bedrijf in een sterkere marktpositie met focus op hoogwaardige gewassen.

Belchim zal het succes van Proagro versterken door hoogwaardige en innovatieve oplossingen te bieden voor gewasbescherming met een focus op sierteelt, groenten en fruit. Belchim heeft reeds kantoren in het Duitse Burgdorf.

Proagro werkte al vijftien jaar onafhankelijk. Het staat niet alleen sterk in Duitsland maar heeft ook afzetmarkten in Italië, Oostenrijk en Polen. Door de buyout komt er een sterke synergie tussen de bestaande en in ontwikkeling zijnde producten van Belchim en de nieuw verworven portfolio van Proagro in fruit, groenten en sierplanten.

Dirk Putteman, CEO van Belchim Crop Protection, is tevreden met de nieuwe opportuniteit: “Ik ben overtuigd van de sterke synergie met onze eigen innovatieve oplossingen voor speciale gewassen. Tegenwoordig vragen die een specifieke aanpak op basis van IPM-Systems (Integrated Pest Management), met zowel conventionele als bioactieve producten.

Belchim Crop Protection zal Duits marktleider worden voor hoogwaardige gewassen.”De leiding van Proagro komt in handen van Stefan Conradt. “Belchim heeft vertrouwen in het businessconcept en de vaardigheden van het Proagro management en het personeel.” 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Jack Ma bezoekt WUR

Jack Ma, oprichter van de Jack Ma Foundation en medeoprichter en voormalig uitvoerend voorzitter van Alibaba...