VIDEO: retailer opent plantenfabriek in China

12-12-2018    09:19   |    Goedemorgen

JD.com, de grootste Chinese retailer, heeft samen met het Japanse Mitsubishi de grootste hydroponische kas in China gebouwd. Het bedrijf is deel van het strategische partnerschap tussen de twee bedrijven en het brengt de laatste technologie in agricultuur samen met JD.com's hypermoderne retail infrastructuur.

In de plantenfabriek wordt onder andere spinazie, kool, sla en koriander geteeld op water. Het is met 1,1 hectare de grootste kas op hydrocultuur in China. De kas geeft JD.com nieuwe opties om veilig, voedzaam en milieuvriendelijk voedsel te produceren, voor zowel de online als offline 7FRESH supermarkten van JD.

Alle gewassen in de kas worden getrackt vanaf het moment dat ze geplant zijn tot het moment dat ze afgeleverd worden, wat voor de consumenten enorm veel transparantie geeft. Met name in China vinden consumenten het zeer belangrijk dat aan de voedselveiligheid is gedacht, in verband met het overmatig gebruik van mest, milieuschade en bodemproblemen. 

In de kas kan het hele klimaat gecontroleerd worden. Temperatuur, luchtvochtigheid, licht en bemesting worden automatisch gecontroleerd door het managementsysteem van de kas. Daarmee kan enorm hoge kwaliteit gewassen geproduceerd worden, ongeacht het seizoen.

De plantenfabriek is gebouwd in Tongzhou en is de eerste stap van JD.com in de productie van vers voedsel.

Bekijk de video hier.

Lees het hele bericht bij JD.com.

Beeld: video JD.com

 

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws