Video: Inpaklijn puntpaprika

Video: Inpaklijn puntpaprika

Martin Stolze heeft bij Vergo Kwekerijen in België een inpaklijn geďnstalleerd waarmee de teler puntpaprika's verpakt in puntzakken en flow pack. In een video vertelt Leo Uijtdewilligen over zijn ervaringen.

Bekijk hier de video

De lijn is compleet uitgerust met weegschalen van LRE en een telsysteem per werkplek om meer inzicht te krijgen in de verwerkte aantallen. Het systeem bestaat uit vier niveaus. Een aanvoerband brengt de oogstfusten met puntpaprika's naar de werkstations. Daar wegen en verpakken de medewerkers de puntpaprika's. De puntzakken laten ze in een koker naar de onderste transportband glijden. Deze transportband brengt de paprika's via een opvoerband naar de draaitafel. De medewerkers bij de draaitafel verpakken de puntzakken dan in dozen.

Tegelijkertijd worden er door medewerkers bij de werkstations puntpaprika's op een andere transportband gelegd. Deze transportband brengt de puntpaprika's naar de flow pack machine. De verpakte paprika's komen vervolgens op een andere draaitafel waar weer medewerkers deze verpakken in dozen. Bij de werkstations kunnen de medewerkers de lege oogstfusten afvoeren via rollenbanen.

Bekijk hier de video

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v